Yesterdayland
Koop je tickets

POP NIEUWS van 14 tem 20 AUG

14 augustus 2017

Feiten, cijfers en gebeurtenissen uit het verleden, de week van 14 tem 20 aug!

14 aug 1960, wordt Rik Van Looy wereldkampioen. Op 15 aug 1958 verschijnen de eerste Jommekes boeken, “Jacht op een voetbal” en “de Zingende aap”. Ze verschijnen in albumvorm. 15 augustus was ook de dag dat de wereld het meest legendarische festival leerde kennen… Woodstock opende in 69 de poorten voor music, peace, love & happiness! Op 15 augustus 1985 tenslotte kocht  Michael Jackson voor 47 miljoen dollar de rechten van alle songs van The Beatles.

Deze week maar dan in 2012 overleed Alexander Curly. Hij zou 71 jaar geworden zijn en wij kennen hem allemaal van, “Guus” en het 0% alcolhol nummer “I’ll never drink again”. 16 augustus 1985 trouwt Madonna met Sean Penn, op haar verjaardag! Madonna wordt deze week 59. Maar het meest belangrijke wapenfeit uit de muziekgeschiedenis is het heengaan van The King Of Pop Elvis Presley. Dit jaar precies 40 jaar geleden overleed Elvis op amper 42 jarige leeftijd aan een overdosis medicijnen. Elvis Presley zal tijdens Yesterdayland een waar eerbetoon krijgen… met een speciale tenstoonstelling maar ook een uniek concert van de Nederlandse zanger Bouke, die als enige op Graceland de songs van Elvis mag vertolken.

17 aug 64 brengen The Kinks “you really got me” uit. Dezelde dag maar dan in 1976 geeft Cliff Richard een aantal exclusieve concerten in de Sovjet Unie. Best exclusief want Richard was één van de ersten die dat voor mekaar kreeg! Patrick Swayze zou deze week 65 jaar zijn geworden. De acteur uit oa Dirty dancing overleed in 2009 en had een superhit met “She’s like the wind”.

Jarig deze week zijn Robert Plant 69, John Hiatt 65 en Bill Clinton 71. Jim Reeves werd geboren op 20 augustus 1924 maar stierf in een tragisch vliegtuigongeluk. De man zal herdacht worden tijdens Yesterdayland dankzij Lee Magnum. Een crooner die wereldwijd aanzien wordt als de man die de meeste vokale gelijkenis heeft met legende Jim Reeves.

Minder dan 14 dagen zijn we verwijderd van het grote retrofeest in Bobbejaanland. 60s, 70s, 80s… het zal allemaal herleven in een pretpark dat wordt omgetoverd tot YESTERDAYLAND! Met unieke figuren van vroeger die je tegen het lijf kan lopen, je kan op de foto met pakweg Charly Chaplin en de allerbeste tribute bands uit Nederland, Italie, Engeland… brengen een ode aan ondermeer George Michael, Michael Jackson en The Bee Gees! Ook de muziek van de grooste popband aller tijden, afkomstig uit Zweden, zal klinken dankzij “the best ABBA tribute band in the world”… ABBA Gold!